SZIA InDaHouse Hungary

2017.08.21
Benkő Fruzsina, A 2016-os jószolgálati díj nyertese
Benkő Fruzsina, A 2016-os jószolgálati díj nyertese

A Szociális Innováció Alapítvány InDaHouse Hungary csoportja a szociális munka, a pedagógia és a társadalmi vállalkozás eszközeivel kíván hosszú távon, fenntartható módon segíteni néhány Észak-magyarországi falut. Célunk, hogy a munkanélküli felnőttek bevételhez jussanak, a most felnövő gyerekek pedig olyan tudással, élményekkel gazdagodjanak, amelyek segítik őket egy sikeresebb élet felépítésében.

Kezdeményezésünk két részből áll:
1. Az önkéntes programunk keretében arra törekszünk, hogy az élet minden területéről érkezzenek emberek Hernádszentandrásra, akik különböző foglalkozásokat vezetnek a gyerekeknek, ezáltal szeretnénk kinyitni a világot a számukra. Olyan gyerekekről van szó, akik amellett, hogy szegénységben nőnek fel, nem jutnak messzebbre a közeli városnál, nem találkoznak versenyképes tudással, hosszú munkatapasztalattal rendelkező felnőttekkel.
2. Közösségi alapú turizmusra épülő társadalmi vállalkozásunk célja, hogy olyan, a helyi tudáson és értékeken alapuló szolgáltatáscsomagokat dolgozzunk ki a helyiekkel, amelyeket a falun átutazó, illetve ott megszálló turistáknak kínálhat a falu közössége. A program során képzést nyújtunk a helyieknek, majd velük közösen vállalkozunk. A közösségi alapú turizmus még nem terjedt el Magyarországon, így lehetőségünk lesz más falvakban is beindítani azt, ezáltal hálózatban működni és más közösségeket is segíteni.

Hosszú távú fenntarthatóságunkat a közösségi finanszírozás, az önkéntes munka, a pályázatokból előteremtett források és a piaci tevékenységeinkből előálló bevételeink keveréke biztosítja. Bízunk benne, hogy néhány éven belül a pályázatokkal szemben a vállalkozásunk bevételei jelentik majd fenntarthatóságunk alapját.

Elérhetőségeink:

Telefon: +36-70-5704950 - Benkő Fruzsina, alapító
E-mail: indahouse.hungary@gmail.com