Javul a szegregátumban élők helyzete Átányban - Kiszervezett szakmai tevékenységek

2020.02.18

A mesélő édesanyák foglalkozás 2019. április végén indult. Céljai között szerepel az olvasás szeretetének kialakítása, az önbizalom fejlesztése és a gyermek-szülő kapcsolat erősítése. A csoportokon a szülők meséket, mondókákat és énekeket ismerhetnek meg, melyeket később továbbadhatnak gyermekeiknek.

Az anya-gyermek klub elsősorban a gyermek gondozásával kapcsolatos információk átadására törekszik, elsősorban egészségügyi szemlélettel közelítve meg a témát. A foglalkozások 2019. áprilisában indultak, s azóta folyamatosan működnek.

A pszichológus 2019. augusztusa és szeptembere között 6 alkalommal járt a Csillagpontban. Munkája során főként 4 kliensre fókuszált, hogy ezáltal a velük való együttműködés hatékonyabb és hatásosabb legyen. 

Az integrált színház program célja, többek között az, hogy a gyermekek újfajta kifejezésmódokat találjanak, s megélhessék a közös alkotás élményét. 2019. első nyári táborának témája a színház volt, ennek kapcsán a gyermekek megismerkedhettek a színház világával, a színész mesterséggel, a beszédtechnikákkal, a világítással és a jelmeztervezéssel. 

Régóta szerződésben állunk a jogásszal, azonban még kevés alkalommal kértük a segítségét. Egy alkalommal egy kliensünk válási nehézségeivel kapcsolatban kértünk segítséget, a jövőben pedig terveink szerint a lakhatási viszonyok rendezettlensége miatt kérjük majd a közreműködését. 

2019. novemberében indult el a játszóház, mely elsősorban a hozzánk járó gyermekek kooperációs, kommunikációs és mozgáskészségeit igyekszik fejleszteni. Ennek keretében előadtuk 2019. december 18-án a karácsonyi színdarabunkat, a Diótörőt.

A veszélyhelyzetre tekintettel 2020. március második felétől minden kiszervezett szakmai tevékenységünk szünetel, de bízunk benne, hogy hamarosan folytathatjuk a közös munkát!