Futó projektek

Alapítványunk 2022-től elkezdte a lezárás folyamatát, ezért a továbbiakban nem lesznek futó projektjeink, mert a megszűntetés érdekében a következő 3 évben nem folytathatunk célszerinti tevékenységeket.

Először 2018 nyarán kerültünk kapcsolatba a Cultural Heritage Institute nevű szervezettel. Akkor a JÓL-LÉT Alapítványon keresztül utazhattunk Bulgáriába és vehettünk részt a "Do we know how to listen, watch and read correctly?" nevű Erasmus+ programban.

2019 nyarán az INSPIREFLIX alapítója Kukucska Gábor hazalátogatott Magyarországra az Ausztrál Filmek - Magyar lelkek címmel megrendezett filmfesztiválra. Itt találkozott szervezetünk egyik alapítójával Hegyesi Gáborral, aki korábban Ausztráliában szerezte meg szociális munkás diplomáját. Ekkor született meg az az ötlet, hogy az INSPIREFLIX átányi...

Az átányi projekt keretében különböző képzéseket indítunk, a legtöbb tréning felnőttképzés keretében zajlik - ez alól a KRESZ és az elsősegély tanfolyam jelent kivételt. A felnőttképzések közül egy OKJ oktatást sikerült szerveznünk. A tanfolyamok jelenleg is zajlanak.

2018. május 30-án megrendezésre került a projektnyitó rendezvényünk, melynek során bemutatkozott Átány községe, mint a projekt főpályázója, valamint a SZOCIÁLIS INNOVÁCIÓ ALAPÍTVÁNY, mint konzorciumi partner. Majd a projekt előzményei és a szakmai és pénzügyi háttere is bemutatásra került.

Az Age of Hope támogatásával elsőként 2019 januárjában szerveztük meg Közös Bogrács eseményünket Átányban. A program célja, hogy a karácsony utáni szűkös időszakban egy-egy tál meleg étellel támogassuk a helybéli családokat.

Az átányi programunk során sokat foglalkozunk gyermekekkel a tanoda jellegű szolgáltatás keretében. Azonban a tanulás mellett fontos szerepe van a kikapcsolódásnak, ünneplésnek is, ezért támogatót kerestünk, aki segít nekünk a Mikulás napi program megvalósításában. A támogatónk, az All Nations Lions Club 2018 óta 120 db mikuláscsomaggal segíti...

A Budapest Fesztivál Zenekar 2015-ben indította el a TérTáncKoncert programját.
A program során több száz különböző hátterű gyermek hónapokon át gyakorol, hogy a nyár elején közösen előadjanak egy koreográfiát. A koreográfia alapját általában egy komolyzenei mű adja, amelyet a BFZ ad elő. A zenekar koncertje és a gyermekek tánca összekapcsolódik egy...

Az Élelmiszerbank jóvóltából minden hónap végén élelmiszercsomagokat osztunk ki Átányban a velünk együttműködő családoknak.